Gymnasium Zuid Rotterdam

GABRIELS ELEKTRO

Je herkent ons aan de blauwe outfits. Een duidelijke club, vol van kracht. Als een eenheid zorgen voor die bouw.

Over dit project

In maart 2022 is het Zuider Gymnasium verhuisd naar het monumentale Poortgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Een schitterend oud gebouw, dat de afgelopen jaren volledig is verbouwd van ziekenhuis naar school. De buitenkant is gerenoveerd, de binnenkant volledig aangepast met behoud van mooie oude details.

Zo zijn oude balkenpartij aan het plafond zichtbaar, maar voldoet het gebouw ook aan alle moderne eisen met bijvoorbeeld digitaal onderwijs. 

Onze uitdagingen

Hoe bijzonder was het dan ook om aan dit bijzondere monumentale pand te werken. Om de zorgen dat de school op de juiste plekken voorzien is van elektriciteit en verlichting legden wij volgens plan zo'n 500 meter kabelgoot aan, maar liefst 900 wandcontactdozen en 202 data-aansluitpunten. In totaal verwerkten we bijna 11 kilometer aan PVC-buis (10.850 meter), trokken we 45 kilometer aan bekabeling door het complex en legden we 962 meter aan led-lichtlijn aan. Geen kleine opdracht, zoals je begrijpt!

Het Zuider Gymnasium is op 6 april 2022 feestelijk geopend door de Rotterdamse burgermeester Aboutaleb. We wensen alle leerlingen en personeel veel plezier van het gebouw

GABRIELS ELEKTRO

Je herkent ons aan de blauwe outfits. Een duidelijke club, vol van kracht. Als een eenheid zorgen voor die bouw.