Duncan
Leerling monteur
“Ik ben werkzaam als leerling monteur en hoop binnenkort mijn opleiding af te ronden. Het mooie aan Gabriëls is dat ze altijd hun beloftes nakomen. Toen ik solliciteerde, vertelden ze me dat ze snel zouden laten weten of er plek voor me was bij een project. En jawel, nog geen twee uur later kreeg ik al een telefoontje dat ik kon beginnen! Inmiddels heb ik heel wat gezellige borrels, teamuitjes en activiteiten mogen meemaken. Samen met de collega’s voelt het echt als een familie. Ik hou niet van stilzitten, dus ik geniet ervan om fysiek bezig te zijn en daarom past het elektrovak ook zo goed bij mij. Wat ik echt fascinerend vind is dat de projecten letterlijk in de grond beginnen en dat je uiteindelijk ziet hoe zo’n groot gebouw langzaam vorm krijgt. De dagen op de bouw vervelen nooit. Lekker met z’n allen gezellig koffie drinken, uiteraard ook hard werken en vooral veel flauwe grappen maken. Ja, want bij Gabriëls wordt zeker veel gelachen.”
Rens
Hoofdmonteur
“Al 12 jaar werk ik bij Gabriëls, inmiddels als hoofdmonteur. Dat betekent dat ik zelfstandig projecten draai en het team op locatie aanstuur. Bijzonder, omdat ik in eerste instantie niet de ambitie had om hoofdmonteur te worden. Binnen Gabriëls zagen ze die potentie wel en hebben ze me gestimuleerd om toch eens te proberen om als hoofdmonteur aan de slag te gaan. En dat bevalt super goed dus ik ben blij dat ik die kans gekregen heb. Inmiddels werk ik op projecten door het hele land. Dat betekent ’s ochtends lekker vroeg vertrekken, naar de carpoolplaats rijden om mijn collega’s op te halen en dan samen door naar de bouw. De afwisseling vind ik het leukst. Ik werk nu op een heel groot project, maar als ik hierna op een kleiner project zou willen werken dan kijken ze binnen Gabriëls altijd wat er mogelijk is. Ik vind het ook fijn dat ik de vrijheid krijg om mijn eigen agenda te bepalen. Als ik volgende week een dagje vrij wil en ik zie dat dit qua planning kan, dan kan ik dat gewoon regelen. Ze vertrouwen er binnen Gabriëls op dat je altijd zorgt dat het werk af is. Maar het belangrijkste is de sfeer onderling, samen met mijn collega’s maken we van iedere werkdag een feest.”
Fawzi
Werkvoorbereider
“Ik ben pas net gestart bij Gabriëls Elektro. Maar ik merkte tijdens de sollicitatie al dat dit een fijne club is. Ik sprak hierin al uit dat ik snel wilde beginnen met doorstuderen en ik voelde meteen support. Sommige bedrijven doen alsof ze open staan voor ontwikkeling maar willen uiteindelijk niet in je investeren. Bij Gabriëls is dat gelukkig niet aan de orde, volgend jaar start ik met een hbo-opleiding. In de tussentijd werk ik als werkvoorbereider. Ik maak een indicatie van wat er allemaal nodig is voor een project en doe een grove calculatie. Het is geweldig om te zien hoe mijn werkzaamheden uiteindelijk bijdragen aan het grotere geheel. Soms zijn de opdrachten best complex, als we het met z’n allen dan toch voor elkaar krijgen dan is dat top. De werksfeer maakt het helemaal af. Je wordt hier gewaardeerd voor wie je bent en wat je kunt. En je krijgt de kans om stappen te maken. Dus als je wilt doorgroeien dan moet je bij Gabriëls zijn.”
Fawzi
Edwin
Magazijn medewerker
Ik ben al 23 jaar in dienst bij Gabriëls Elektro. Ik heb 9 jaar in de buitendienst gewerkt als monteur en werk inmiddels als magazijn medewerker. De tijden zijn veranderd en je moet met deze technische ontwikkelingen mee. Maar door bijscholing en door het gewoon te doen lukt dat wel. En we werken nu zoveel efficiënter en slimmer dan vroeger. Mijn grootste doel in mijn werk is het ontzorgen van de monteur. Door mijn technische kennis kan ik altijd meedenken. Ik vind het fantastisch dat ik een bijdrage mag leveren aan hele grote projecten. Dat ik daar een klein onderdeeltje van ben, dat is echt mooi. Soms moet je daarbij creatief zijn, elke situatie is weer anders en je moet per situatie kunnen bedenken wat er nodig is. Dat houdt het werk echt uitdagend. Als een project soepel verloopt en een monteur kan weer aan de slag omdat ik de juiste materialen snel kan leveren dan is dat natuurlijk helemaal top. Maar we doen het echt samen. Samen zijn we Gabriëls en samen maken we het bedrijf. Gabriëls is echt een ‘no-nonsense’ bedrijf. Een mooie club mensen bij elkaar, die elkaar scherp houden maar die elkaar ook echt vertrouwen. Want alleen zo kom je tot het beste resultaat. Tja.. Gabriëls, dat voelt gewoon goed
Rick
Werkvoorbereider Service
Als werkvoorbereider Service houd ik me bezig met het voorbereiden van de kleinere werkzaamheden. Het is daarbij belangrijk dat ik heel gedetailleerd uitwerk wat nodig is voor het project. Het werk is super afwisselend. Je weet nooit wat de dag gaat brengen. Belt er namelijk iemand met een probleem, dan schuif je al het andere werk aan de kant en probeer je dat eerst op te lossen. Mijn werkdag is geslaagd als dat snel is gelukt. Omdat ik op de kleinere projecten werk, werk ik met heel veel verschillende mensen tegelijk, dat vind ik prettig. In de vijf jaar dat ik voor Gabriëls werk, heb ik gewerkt als leerling-monteur, toen monteur en nu als werkvoorbereider. Deze snelle groei had ik bij een ander bedrijf waarschijnlijk niet voor elkaar gekregen. De overgang van 40 uur buiten naar 40 uur binnen werken, is soms best groot. Gelukkig mag ik nog af en toe naar de bouw om het eindresultaat te bekijken. Ook is er ruimte voor bijvoorbeeld cursussen, zo ga ik binnenkort de cursus KNX programmeren volgen. Bij Gabriëls kijken ze naar je kwaliteiten en spelen daar op in. Als je iets anders wilt, dan kijken ze altijd wat er mogelijk is. Successen worden samen gevierd en extra personeelsactiviteiten zoals samen naar Paaspop, een bouwvakborrel of kerstborrel maken het natuurlijk helemaal af.
Bart
Servicecoördinator
“Ik zat op een level waarbij ik verder wilde. Ik kwam hier als monteur, en werd door mijn ervaring tamelijk snel hoofdmonteur. Voor mijn gevoel heb ik in dit vak nu ongeveer overal wel verstand van. Toen ik bij Gabriëls kwam, viel me op hoe goed alles hier geregeld is. Neem een bus: die maakte meteen indruk met zijn schuifdeuren een breed arsenaal aan schroefmachines en spullen. Daar werd ik wel blij van! Qua materialen en gereedschappen is hier alles voorhanden, het is heel compleet. Het werk is heel afwisselend. Het liefst werk ik aan projecten die uitdagend zijn. Daar krijg ik echt serieus energie van!”