Bart
Servicecoördinator
“Ik zat op een level waarbij ik verder wilde. Ik kwam hier als monteur, en werd door mijn ervaring tamelijk snel hoofdmonteur. Voor mijn gevoel heb ik in dit vak nu ongeveer overal wel verstand van. Toen ik bij Gabriëls kwam, viel me op hoe goed alles hier geregeld is. Neem een bus: die maakte meteen indruk met zijn schuifdeuren een breed arsenaal aan schroefmachines en spullen. Daar werd ik wel blij van! Qua materialen en gereedschappen is hier alles voorhanden, het is heel compleet. Het werk is heel afwisselend. Het liefst werk ik aan projecten die uitdagend zijn. Daar krijg ik echt serieus energie van!”
Koen
Hoofdmonteur
“Als hoofdmonteur ben ik degene die het project draait en eindbeslissingen neemt. Ik start de bouw op, leg de leidingen door een fundering heen en zit bij de vergaderingen met uitvoerders. Elk project heeft zijn eigen ding wat het bijzonder maakt. Ik heb een project in een oud klooster gedaan, dat was technisch een bijzonder pand. Daar maakte ik dingen die ik nooit maakte, bij muren van wel een meter dik. Of medische ruimtes, waar alles heel nieuw en speciaal aanvoelt. Elk project is stuk voor stuk mooi. Het is elke keer wat anders en met veel variëteit. Complimenten van een opdrachtgever maken het speciaal, die zijn soms echt heel enthousiast en daar krijg je wel energie van! Je krijgt hier dan ook goed de tijd om iets moois te maken, de kans om te groeien en om zelf een project te draaien. De sfeer is hier dan ook altijd vriendschappelijk. Het is net een grote familie, met de rare ooms en de leuke neven.”
Kevin
werkvoorbereider
“Gabriëls is een heel mooi bedrijf. Niet te klein, niet te groot en iedereen kent elkaar. Je bent hier geen nummer. Mijn werk heeft veel afwisseling. Er zijn soms dagen dat ik elke 5 minuten iets anders doe. Dan moet je snel kunnen schakelen, maar dat maakt het ook mooi. Sommige projecten worden steeds groter. Dat geeft meer uitdaging en complexe installaties. Het is leuk dat je op tekeningen ziet wat je samen aan het maken bent, maar wanneer je in werkelijkheid ziet wat het wordt, dan maakt dat behoorlijk indruk. Zo’n tekening is vaak een paar vierkante meter, pas als je in het echt ziet wat voor gebouw het is geworden, krijg ik daar wel energie van! Neem het gemeentehuis in Son en Breugel. Dat gebouw heeft zo’n hoog afwerkingsniveau, daar zit alles op en aan. Dat is het mooie van dit werk.”
Bas
calculator
“Ik ben begonnen op de bouw maar ik wilde verder gaan studeren. Toen heb ik een HIT-opleiding gedaan en ben uiteindelijk op calculatie beland. Ik vind het mooi om te doen. Je moet met van alles rekening houden. Als er een project binnenkomt en ik kijk het door, dan zie ik een leuke uitdaging om mee aan de gang te gaan, lekker gas erop. Als ik dan een halve dag sta te tellen en zie of het gaat kloppen, dan geeft dat superveel energie. Op het moment dat ik begin lopen er nog vergunningen, als je dan uiteindelijk een pand ziet verrijzen, dat is hartstikke mooi. De sfeer hier onderling is ook zo geweldig, het respect voor elkaar is hier top. Het mooiste voorbeeld is wellicht de leiding, die loopt nooit met stropdas. Je bent wie je bent en hier mag je zijn wie je wil zijn.”
Sjouke
tekenaar/engineer
“Ik teken de complete elektrische installatie van huizen, kantoren en utiliteit. Mijn werkplek lijkt rommelig, er gebeurt daar een hoop. Ik werk met twee monitoren en met twee muizen tegelijk: een voor het ontwerpen, de andere voor het tilten en draaien in 3D. Thuis speel ik veel videogames, hier lijkt het werk soms net op gamen. Af en toe is het een behoorlijke puzzel vol leidingen, verlichtingspunten en schakelkasten. Als ik uiteindelijk op de bouw ga kijken en zie dat alles precies functioneert zoals bedoeld, dan krijg ik daar écht kippenvel van. Ik heb echt hart voor dit werk. Natuurlijk moet er overal hard gewerkt worden, maar hier is ook ruimte voor ontspanning en lol. Het omvat hier gewoon alles.”
Thijs
Leerlingmonteur
“Ik ben nu hulpmonteur in opleiding, en werk voornamelijk aan woningen en utiliteit. Daar doe ik zo’n beetje alles: wanddozen in de muur bevestigen, leidingen aanleggen, controleren. Ik zit hier sinds een jaar en heb veel geleerd, dat gaat heel vlug. Het is hier erg tof en daar krijg ik wel energie van. Het werk is leuk, vooral als je met een paar jonge gasten op pad bent. Dan voelt het minder als werk. Je kunt hier lekker je ding doen en als leerling krijg ik goede begeleiding. De sfeer hier maakt echt het verschil. Ik ken nu de mensen, kan lekker mezelf zijn en wil hier graag blijven.”