Darek
Hoofdmonteur
“Ik ben vijftien jaar geleden naar Nederland gekomen en begon als bouwhulp. Elektricien worden was altijd al mijn droom. Toen ik Gabriëls ontmoette op de bouw, wist ik: daar wil ik bij horen. Na een kort gesprek begon ik aan de opleiding en werd ik in drie jaar hoofdmonteur. Nu ben ik verantwoordelijk voor planning, materialen en collega’s op de bouw. De sfeer is geweldig, je ontmoet veel mensen en dat maakt het nooit saai. Het maakt me trots om langs projecten te rijden waar wij hebben gewerkt, zelfs als je er weinig van ziet. Gabriëls heeft een unieke sfeer, iedereen staat klaar om te helpen. We zijn een hechte familie, ik ben blij dat ik daar al zes jaar deel van uitmaak.”
Rik
Hoofdmonteur
“4 jaar geleden kwam ik als leerling monteur binnen bij Gabriëls. Inmiddels werk ik alweer één jaar als hoofdmonteur en volg ik ook nog de opleiding ‘Technicus’ op niveau 4. Mijn werk is uitdagend en afwisselend omdat je met heel veel verschillende mensen te maken hebt en ik moet zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Binnen Gabriëls wordt er goed naar je geluisterd, als je bijvoorbeeld gereedschap nodig hebt dan wordt dat meteen geregeld. De verschillende activiteiten en borrels zorgen ervoor dat je alle collega’s goed leert kennen. Dat is belangrijk, omdat je de collega’s die op kantoor of op andere projecten werken, niet dagelijks tegenkomt. En we moeten wel samenwerken. Op kantoor worden de projecten namelijk uitgedacht en op de bouw worden ze vervolgens uitgevoerd. We hebben elkaar dus nodig om mooie resultaten neer te zetten. Het is fijn om te merken dat alle collega’s net zoveel plezier hebben in hun werk als ik.”
Rik
Robin
Leerling monteur
“Vorig jaar ben ik begonnen als leerling monteur bij Gabriëls. In eerste instantie was ik gestart met een andere opleiding, maar dat beviel me niet. Gelukkig kreeg ik de kans om hier stage te lopen, en na slechts een maand besloot ik om over te stappen naar de opleiding tot elektromonteur. Op dit moment werk ik mee aan een project voor een middelbare school, maar ik heb ook de kans gehad om te werken op een schietfaciliteit. Dit werk brengt je dus echt naar bijzondere plekken, en dat maakt het extra interessant. Ik werk momenteel samen met een hoofdmonteur, die leert mij de kneepjes van het vak. We zijn allebei nog relatief jong, dus het maakt me trots dat het project zo vlekkeloos verloopt. Voor mij zit de grootste uitdaging in het bedenken van creatieve oplossingen als zich problemen voordoen. Bijvoorbeeld, als kabels niet goed zijn getrokken, moet je zelf nadenken over hoe je dat op de slimste manier kunt oplossen. De sfeer op de bouw is altijd goed, dan motiveert om lekker door te werken. Bij Gabriëls kom je echt binnen bij een gezellige club en als je leergierig bent en van hard werken houdt, ben je hier zeker aan het juiste adres.”
Miriam
Administratief medewerker
“Als administratief medewerker bij Gabriëls ben ik onder andere verantwoordelijk voor het boeken van inkoopfacturen, het regelen van alle administratie en papieren rondom inleners, het controleren van uren en het notuleren in vergaderingen. Verder weten mijn collega’s me altijd wel te vinden als ze het druk hebben en ik kleine taken van ze kan overnemen. Dat vind ik alleen maar leuk, dat houdt mijn werk lekker afwisselend. Ik loop al best een tijd mee bij Gabriëls, de automatisering van de afgelopen jaren heeft mijn werk een stuk makkelijker en efficiënter gemaakt en ik heb me altijd heel erg gewaardeerd gevoeld. Ook de sfeer is trouwens altijd hetzelfde gebleven. Collega’s die nieuw zijn, worden meteen in de groep opgenomen. En hoewel er veel grappen worden gemaakt, zijn mijn collega’s er ook voor je als het even minder goed met je gaat. De klik die we onderling hebben, daar krijg ik enorm veel energie van. De meeste collega’s binnen Gabriëls, zijn vaak een stuk jonger dan ik. Maar daar heb ik geen moeite mee. Tijdens de borrels of barbecues ben ik vaak degene die sluit, zelfs al neem ik me voor om vroeg naar huis te gaan.”
Miriam
Duncan
Leerling monteur
“Ik ben werkzaam als leerling monteur en hoop binnenkort mijn opleiding af te ronden. Het mooie aan Gabriëls is dat ze altijd hun beloftes nakomen. Toen ik solliciteerde, vertelden ze me dat ze snel zouden laten weten of er plek voor me was bij een project. En jawel, nog geen twee uur later kreeg ik al een telefoontje dat ik kon beginnen! Inmiddels heb ik heel wat gezellige borrels, teamuitjes en activiteiten mogen meemaken. Samen met de collega’s voelt het echt als een familie. Ik hou niet van stilzitten, dus ik geniet ervan om fysiek bezig te zijn en daarom past het elektrovak ook zo goed bij mij. Wat ik echt fascinerend vind is dat de projecten letterlijk in de grond beginnen en dat je uiteindelijk ziet hoe zo’n groot gebouw langzaam vorm krijgt. De dagen op de bouw vervelen nooit. Lekker met z’n allen gezellig koffie drinken, uiteraard ook hard werken en vooral veel flauwe grappen maken. Ja, want bij Gabriëls wordt zeker veel gelachen.”
Rens
Hoofdmonteur
“Al 12 jaar werk ik bij Gabriëls, inmiddels als hoofdmonteur. Dat betekent dat ik zelfstandig projecten draai en het team op locatie aanstuur. Bijzonder, omdat ik in eerste instantie niet de ambitie had om hoofdmonteur te worden. Binnen Gabriëls zagen ze die potentie wel en hebben ze me gestimuleerd om toch eens te proberen om als hoofdmonteur aan de slag te gaan. En dat bevalt super goed dus ik ben blij dat ik die kans gekregen heb. Inmiddels werk ik op projecten door het hele land. Dat betekent ’s ochtends lekker vroeg vertrekken, naar de carpoolplaats rijden om mijn collega’s op te halen en dan samen door naar de bouw. De afwisseling vind ik het leukst. Ik werk nu op een heel groot project, maar als ik hierna op een kleiner project zou willen werken dan kijken ze binnen Gabriëls altijd wat er mogelijk is. Ik vind het ook fijn dat ik de vrijheid krijg om mijn eigen agenda te bepalen. Als ik volgende week een dagje vrij wil en ik zie dat dit qua planning kan, dan kan ik dat gewoon regelen. Ze vertrouwen er binnen Gabriëls op dat je altijd zorgt dat het werk af is. Maar het belangrijkste is de sfeer onderling, samen met mijn collega’s maken we van iedere werkdag een feest.”